Efter at have været konsulent for både store og små virksomheder igennem de seneste 10 år, så tør jeg godt stå frem, og lave en aggressiv påstand, som den du ser i titlen. Selvfølgelig er alle virksomheder i konstant forandring, og ny teknologi ændrer hele tiden på den måde vi arbejder på: men nogle ting går simpelthen for langsomt. Når det kommer til at holde gode, produktive og effektive møder, så er det noget vi alle sammen kan blive meget bedre til. Og det er ikke fordi vi mangler teknologien: nej, ting som Pronestor Display har været tilgængelige længe nu, der mangler bare at blive taget handling og få det implementeret!

Hvis du ikke tror på mig, så lav en anonym rundspørge i din virksomhed, og bed om deres ærlige mening om de møder der afholdes. Og ja, den skal være anonym: for langt de fleste er bange for at komme med kritik, når det kommer til deres arbejde. Ingen har lyst til at miste deres arbejde bare fordi de er ærlige. Så gå ud med et åbent sind, og få noget konstruktiv feedback på den måde I har møder på.

Det du næsten uden undtagelse vil finde er, at alle på arbejdspladsen er frustrerede over møder fra tid til anden. Det at indkalde til møde, er ligeså gammel en proces, som det at have en virksomhed. Det har bare altid eksisteret, og det er helt sikkert nødvendigt. Jeg anbefaler ikke at vi skiller os af med møder: jeg siger bare, at vi kan have møder på en langt bedre måde, end vi har haft dem de sidste 200 år!

Faktum er nemlig, at for næsten alle mødedeltagerne, er det møde de sidder i spild af tid for dem. For nogen har mødet overhovedet ingen relevans for det ansvarsområde de har: de er der blot, i tilfælde af, at nogen har et spørgsmål til det område de har en ekspertise for. Eller også manglede personen der indkaldte til mødet det nødvendige overblik til at vurdere, hvorvidt vedkommende ville have nytte af det eller ej, og inkluderede dem just-in-case. Selv de personer, for hvem mødet er nogenlunde relevant, vil du kunne finde mange tilfælde, hvor formatet ? altså det at have et møde ? ikke er den mest effektive måde at gøre tingene på. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har været til et møde, hvor alle punkterne på dagsordenen kunne have været klaret på 5 minutter ved at sende et par emails med spørgsmål til bestemte nøglepersoner.

Så lav den undersøgelse, og bliv opmærksom på problemet. Gå derefter ud og find løsningerne. Der er meget teknologi i dag, der gør det nemt at have gode og produktive møder. Alt fra mødebooking til interne systemer der giver overblik over de forskellige ansattes roller kan stå sammen om, at gøre gode møder til en realitet.