For godt 3 måneder siden stod jeg i den situation, at jeg hurtigst muligt skulle have min bolig i Esbjerg solgt. Jeg var nemlig blevet tilbudt et job i den anden ende af landet, og det var med utroligt kort varsel. Det var tydeligt for mig, at hvis jeg ikke fik solgt mit hus før jeg flyttede hele mit liv til en anden del af landet, så ville det blive en langtrukken affære. Alt er ganske enkelt sværere, når man ikke selv er til stede der, hvor tingene sker. Der var nok at se til med at skulle finde en ny bolig, og forberede mig til mine nye arbejdsmæssige udfordringer, så det var fristende at sætte salget af min bolig på pause, og så håndtere det når der engang var mere tid at gøre med. Men jeg har lært mine lektier igennem livet, og én af dem er, at der aldrig rigtigt kommer mere tid i ens liv, som man så kan bruge til de kedelige og irriterende ting. Så det er bedre bare at få det overstået nu, så jeg kan fokusere fuldt ud på alle de nye ting når først jeg er flyttet.

Det betød at jeg var nødt til at handle hurtigt og effektivt. Beslutninger skulle træffes her og nu, og alle de ting jeg havde brug for, måtte jeg finde effektive måder at skaffe mig. Det var faktisk alt i alt en meget lærerig proces ? specielt fordi det lykkedes og gik over alle forventninger! Det er også derfor jeg tænker at dele det med enhver der måtte læse denne artikel: selv hvis du er under mindre pres, end jeg var, så er det rart at vide hvordan man hurtigt og effektivt sælger sin boligt.

Det første jeg gjorde var at spørge alle i min omgangskreds, som før har købt eller solgt bolig, om de kunne anbefale en god ejendomsmægler. Jeg kontaktede så de tre mest lovende kandidater, forklarede dem min pressede situation, og bad dem sende mig en liste over alle de ting jeg er nødt til at have på plads for at kunne sælge min bolig uden at spilde noget tid. De havde hver især sådan en liste liggende til eget brug, og ved at kombinere dem var jeg 99% sikker på ikke at overse noget som helst. Den ejendomsmægler der svarede mig både hurtigt og professionelt var den jeg valgte at bruge til mit boligsalg.

Jeg gik straks i gang med at krydse ting af listen. Det første jeg skulle bruge var en byggesagkyndig der kunne lave en Tilstandsrapport Esbjerg. Takket været min liste, vidste jeg, at jeg også senere ville skulle bruge en byggesagkyndig der kunne lave et Energimærke Esbjerg. Fordi jeg havde dette overblik kunne jeg altså med det samme lede efter én byggesagkyndig der kunne klare begge dele, og få det hele ordnet på én og samme dag. Ikke alene sparede det mig tid: det sparede mig også for en del penge.

Før jeg vidste af det, var listen færdiggjort, og den dygtige ejendomsmægler havde allerede fundet interesserede købere. Hvis du sætter tingene list i system kan det altså gå virkeligt hurtigt!